BTL 2024 O ligi

Opis lige

Liga se je pričela pred leti, vendar v zadnjem času ni bila speljana, zaradi pomanjkanja interesa.

Zato na pobudo več članov spet organiziramo Belokranjsko teniško ligo, in sicer BTL 2024. Zahvala sponzorjema Semtis in Prelet za pomoč pri izvedbi.

Zagotavljamo

Zapisnik tekme

Po končani tekmi domači igralec (prvo napisani) na enostaven način izpolni obrazec Zapisnik tekme – povezavo do kontaktnega obrazca dobite na spodnjem gumbu.

BTL 2024

Razpored tekem in rezultati

WordPress Responsive Table

1. Naziv lige in pravica igranja
Uradni naziv lige je Belokranjska teniška liga – BTL.  V ligo se lahko prijavijo vsi rekreativni teniški igralci.

2. Prijavnina
Vsi igralci, ki želijo biti sprejeti v ligaško tekmovanje, morajo do roka za prijave poravnati prijavnino. Prijavnino se lahko nakaže na TRR ali se dogovori s Tomažem za gotovinsko plačilo. Po plačilu prijavnine ste uvrščeni v žreb oz. razpored. Prijavnina: 30€. Prijave se pošilja na e-poštni naslov [email protected].

3. Začetek lige
BTL 2024 se prične z 20. 5. 2024.

4. Žoge
Vsak dvoboj se igra s tremi novimi žogami, razen če se oba strinjata za igro z že rabljenimi. Žoge za vsak dvoboj zagotovi domačin dvoboja. Če domačin dvoboja ne zagotovi žog, dvoboj izgubi z 0 : 9, oz. 0 : 7.

5. Prizorišče
Vsi dvoboji se igrajo na igriščih TK Loka Črnomelj, Kidričeva ulica 18a, 8340 Črnomelj. Doplačilo za igranje pod reflektorji velja po veljavnem ceniku. Nečlani TK Loka uporabo igrišč plačujejo po veljavnem ceniku – 3€/uro. Ob soglasju obeh igralcev se lahko dvoboj igra tudi drugje, morebitne stroške takega dvoboja si delita igralca. Igra se samo na peščenih igriščih.

6. Rezervacija igrišč za dvoboje
Na spletni strani se opravi rezervacija igrišča za dvoboje – povezavo dobite na spodnjem gumbu.

7. Sistem igranja
Tekmovanje poteka po enokrožnem sistemu – Round Robin (vsak z vsakim v skupini). Po rednem ligaškem delu je predviden zaključni turnir najboljših 8 ali najboljših 16 iz obeh skupin skupaj – Odbor lige še sporoči.

8. Organizacija tekmovanja
Odbor lige: Organizira prijave igralcev in na osnovi števila prijavljenih igralcev jih razporedi po skupinah. Tekmovanje poteka v posamični kategoriji. V posamezni skupini je lahko največ 15 igralcev. Odbor lige prav tako obravnava vsa dogajanja in nadzira potek tekmovanja.
Administrator: Na osnovi prejetih zapisnikov ažurno vnaša rezultate in lestvico na spletno stran – glej zavihek Belokranjska teniška liga – stran Razpored tekem in rezultati. V primeru, kakršnega koli rezultatskega odstopanja, naj se kontaktira administratorja.

Sestava vseh sodelujočih igralcev, razpored dvobojev po krogih, pravila in podrobnosti o pošiljanju rezultatov, je razvidno na spletni strani – glej zavihek Belokranjska teniška liga. Za vse kontaktne informacije glej Pravila – točka 19 Kontaktne informacije.

9. Razpored tekem
Odbor lige izdela razpored igranja posameznih krogov, kjer so igralci izmenično domačini in gostujoči in določi rok, do katerega mora biti odigran posamezen del tekmovanja. Igralni dnevi so vsi dnevi v tednu – med delovnim časom igrišč. Razpored igranja ne bo določen vnaprej, saj si igralci sami določijo datum tekme. Vse tekme se morajo odigrati najkasneje do 15. 9. 2024.

10. Točkovanje
V skupini OPEN se dvoboji igrajo na devet dobljenih “gemov”, v nadaljevanju iger, medtem ko se v skupini NAD 50 LET, igra na sedem dobljenih iger. V primeru rezultata 8 : 8 (ali 6 : 6) se igra »tie-break« na dve razliki. Tako je lahko rezultat 9 : 8 (za OPEN skupino) in 7 : 6 (za NAD 50 LET skupino) Zmaga v dvoboju prinaša 2 točki, poraz 0 točk.

11. Dogovor igralcev za datum dvoboja
»Domačin« dvoboja (prvo napisani igralec) mora gostujočemu igralcu (drugo napisani igralec) poslati vabilo na tekmo, se z njim dogovori za dan in uro igranja dvoboja. Prav tako mora poskrbeti za rezervacijo igrišča za dvoboj in zagotoviti žoge.

12. Prestavitev dvobojev in neudeležba
Igralec, ki določenega dvoboja ne more odigrati, mora to čimprej sporočiti nasprotniku in se z njim dogovoriti za nov datum igranja dvoboja – preloženi dvoboj se mora odigrati v roku 10 dni od prvotnega datuma. Preloženi datum dvoboja, ki je bil med dvema igralcema določen za igranje, se ne more več preložiti.

13. Neupravičeno neodigran dvoboj
Neupravičeno neodigran dvoboj, ki ga ugotavlja Odbor lige, se registrira s porazom 0 : 9 ali 0 : 7, nasprotnik pa zmaga z rezultatom 9 : 0 ali 7 : 0 in dobi 2 točki. 2 neupravičeno neodigrana dvoboja pomenita avtomatično izključitev iz lige.

14. Sporočanje rezultatov
Po končani tekmi domači igralec (prvo napisani) na enostaven način pošlje Zapisnik tekme, preko spletnega kontaktnega obrazca – povezavo dobite na spodnjem gumbu.

15. Izstop iz lige
V primeru izključitve ali izstopa iz lige katerega od igralcev se vsi njegovi rezultati brišejo. Igralcu, ki izstopi ali je izključen iz lige, se prijavnino ne vrne.

16. Pregled rezultatov in lestvice.
Vsi rezultati tekmovanja in lestvici sta razvidni na spletni strani – glej zavihek Belokranjska teniška liga – Razpored tekem in rezultati.

17. Kriteriji za razvrstitev na lestvici
a) Redni del v skupini – med potekom:
1. Večje število osvojenih točk.
2. V primeru enakega števila točk dveh igralcev se upošteva medsebojni dvoboj.
3. V primeru enakega števila točk treh ali več igralcev se vrstni red določi po naslednjih kriterijih:
3.1 Razlika v igrah iz vseh tekem (višja razlika je višje mesto).
3.2. Več osvojenih iger iz vseh tekem (več osvojenih iger je višje mesto).
3.3 Delitev mesta.

b) Redni del v skupini – po odigranih vseh tekmah:
1. Večje število osvojenih točk.
2. V primeru enakega števila točk dveh igralcev se upošteva medsebojni dvoboj.
3. V primeru enakega števila točk treh ali več igralcev se vrstni red določi po naslednjih kriterijih:
3.1 Medsebojna razlika v igrah (višja razlika je višje mesto).
3.2 Več osvojenih iger iz medsebojnih tekem (več osvojenih iger je višje mesto).
3.3 Razlika v igrah iz vseh tekem (višja razlika je višje mesto).
3.4. Več osvojenih iger iz vseh tekem (več osvojenih iger je višje mesto).
3.5 Delitev mesta.

c) Zaključni turnir:
Sistem udeležbe na zaključni turnir določi Obor lige med ali po zaključku rednega dela.

18. Nagrade
Prvo, drugo in tretje uvrščeni igralci v obeh ligah prejmejo nagrade, katere zagotovi organizator TK Loka Črnomelj skupaj s sponzorji. Dodatne nagrade lahko prispevajo sponzorji ter se jih podeli za posebne dosežke, doda k nagradam ali pa izžreba na zaključni prireditvi.

19. Kontaktne informacije
Odbor lige 2023 sestavljajo: Tomaž Mušič (koordinator lige), Jani Majerle (predsednik kluba). Vse dodatne informacije lahko dobite na telefonu 040 843 863 (Tomaž Mušič).
Administrator: Matej (040 643 507) – zbira rezultate in na osnovi le-teh določa vrstni red na lestvicah. Če ugotovite kakšno napako pri rezultatih ali lestvicah ga kontaktirajte.

20. Odgovornost za poškodbe
Vsak igralec nastopa na lastno odgovornost. Teniški klub Loka, kot organizator tekmovanja, ne odgovarja za nastale poškodbe igralcev na tekmah, oziroma poškodb povezanih s tekmovanjem Belokranjska teniška liga – BTL.

21. Ostalo
Organizator si v primeru potrebnih prilagoditev pridržuje pravico do spremembe pravilnika.

TK Loka
Črnomelj, 16. 5. 2024