Piškotki

Spletno mesto TK Loka uporablja piškotke. Njihov namen je zagotavljanje izboljšav naših spletnih storitev, orodij za spremljanje statistik obiska spletnega mesta ter orodij za hitro objavo povezav do spletnega mesta na družabnih omrežjih. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Obvestilo o piškotkih se več ne pojavlja, dokler niso odstranjeni piškotki preko spletnega brskalnika pod zavihkom Nastavitve/Možnosti – Zasebnost.

V začetku leta 2013 je stopil v veljavo popravljen ZEKom-1 (zakon o elektronskih komunikacijah) in s tem tudi nova pravila glede uporabe piškotkov, ki se shranjujejo na osebnih računalnikih uporabnikov, ki zaostruje pravila uporabe piškotkov.

KAJ SO SPLOH PIŠKOTKI IN ZAKAJ SO UPORABNI?
Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

VRSTE PIŠKOTKOV

Potrebni piškotki
Potrebni piškotki so ključni za osnovne funkcije spletne strani in spletna stran brez njih ne bo delovala na svoj predviden način. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov, ki bi jih bilo mogoče identificirati.

Funkcionalni piškotki
Funkcionalni piškotki pomagajo izvajati določene funkcionalnosti, kot so skupna raba vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev, zbiranje povratnih informacij in druge funkcije tretjih oseb.

Analitični piškotki
Analitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analize prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). S pomočjo le-teh, spletno stran lažje razvijamo prilagojeno vašim potrebam in izpopolnjujemo uporabniško izkušnjo.

Piškotki uspešnosti
Piškotki uspešnosti se uporabljajo za razumevanje in analizo ključnih kazal uspešnosti spletne strani, ki pomagajo pri zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje za obiskovalce.

Oglaševalski piškotki
Oglaševalski piškotki se uporabljajo za zagotavljanje obiskovalcev s prilagojenimi oglasi na podlagi strani, ki so jih obiskali prej, in za
analizo učinkovitosti oglaševalske akcije.

Drugi piškotki
Drugi nekategorizirani piškotki so tisti, ki se analizirajo in še niso uvrščeni v kategorijo.

KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE?
Kot večina spletnih storitev tudi naše spletno mesto uporablja lastne piškotke in piškotke tretjih oseb za več namenov. Lastni piškotki so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta in ne zbirajo nobenih vaših osebnih podatkov.

Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, so v glavnem namenjeni razumevanju delovanja spletnega mesta, vaše interakcije z našim spletnim mestom, zagotavljanju varnosti naših storitev, zagotavljanju oglasov, ki so pomembni za vas, in na splošno vam zagotavljajo boljšega in izboljšanega uporabnika. izkušenj in pomaga pospešiti vaše prihodnje interakcije z našim spletnim mestom.

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV
Sami se morate odločiti, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, upoštevajoč da spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate s pomočjo pojavnega okna glede piškotkov, ki se pojavi na zaslonu ob prvotnem obisku spletne strani, lahko pa tudi kasneje spreminjate nastavitve, s pomočjo spodnje povezave. 

Nadzor nad uporabo piškotkov vam omogoča tudi večina brskalnikov preko nastavitev. Tako lahko na primer sprejmete ali zavrnete vse piškotke, ali pa vas brskalnik vsakič vpraša, ko želi brskalnik shraniti piškotek. Ravno tako lahko kadarkoli shranjene piškotke iz brskalnika izbrišete. Postopek izbrisa piškotkov iz vašega brskalnika je odvisen od brskalnika, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako se lahko odstrani piškotke iz posameznega brskalnika, si lahko navodila ogledate preko spletne strani http://www.aboutcookies.org, kjer je podrobno razloženo, kako nadzirati in izbrisati piškotke v večini brskalnikov.

Celotne podrobnosti opisa zakona o elektronskih komunikacijah-ZEKom-1, se nahajajo v uradnem listu, ki ga dobite tukaj.

PIŠKOTKI, KI JIH UPORABLJAMO
Vrsta piškotka
Ime piškotka
Upravljalec
Trajanje
Namen uporabe

Potrebni

cookieyes-consent

www.ntkbelakrajina.si

1 leto

Piškotek si zapomne uporabnikovo odločitev o sprejemu ali zavrnitvi piškotkov, tako da so njegove preference upoštevane ob naslednjih obiskih te spletne strani. Poleg tega ne zbira ali shranjuje nobenih drugih osebnih informacij obiskovalcev spletne strani.

Drugi

_sfq_session

.sportifiq.com

14 dni

Ni opisa

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Več podrobnosti o varstvu osebnih podatkov najdete na gumbu Izjava o zasebnosti.